FANTASTIČAN URADI SAM NAMEŠTAJ OD METALNIH BURIĆA

Predivno je gledati kako stare stvari dobijaju potpuno nov oblik, izgled i funkciju. Ali, da li ste ikada pomislili da je to moguće postići i sa metalnim burićima?
U nastavku vam predstavljamo nameštaj koji je veoma funkcionalan i može biti odlično rešenje za dvorišta, bašte i terase jer ga bez bojazni možete držati na otvorenom, a napravljen je upravno od metalnih burića.
Burad je moguće kupiti i preko malih oglasa, ako i sami poželite da se upustite u avanturu pravljenja ovakvog nameštaja. A, evo šta su sve vešte ruke napravile od metalnih burića:

Set za sedenje za šest osoba

Ako na raspolaganju imate više burića, napravite nekoliko klupica sa tapaciranim sedištem koje ćete rasporediti po terasi.
Napravite i sto od polovine bureta i kompletirali ste set za terasu gde se sada može smestiti šest osoba.


Fotelja

Fotelja je bure koje je položeno i postavljeno na stabilne metalne nogice, a isečeni deo bureta je postao naslon. On je okrenut tako da bude anatomski prilagođen leđima i da obezbeđuje udobno sedenje. Rupe, nastale nakon sečenja naslona, zatvorene su limom, a varovi obrađeni da bi se dobile glatke ivice.
Kada je sve postavljeno na svoje mesto, bure je obojeno u željenu boju i postavljen je mekani sunđer za udobno sedenje.


Klupe

Bure kom je isečena jedna četvrtina postavljeno je na fiksnu i stabilnu osnovu od debelih metalnih cevi da bi se dobila ova simpatična klupa. Ukoliko ne zatvorite isečene delove limom, obavezno izbušite rupe na dnu bureta kako bi oticala voda od kiše.
Daske su postavljene kao sedište i naslon, a ono što je posebno zanimljivo jeste da se bure može okretati oko osnove pa se može sedeti sa obe strane.



Ormarić

Ormarić je nastao sečenjem samo dela za vrata a zatim je sve ofarbano. Kada se farba osušila postavljene su šarke na vratima i navučena zaštitna guma na sve ivice oko vrata. Postavljene su unutrašnje pregrade, ručka i mehanizam za zatvaranje.
Ostaje samo da odlučite za šta biste koristili ovaj divni praktični ormarić. Može biti, na primer, spoljni šank-bar u dvorištu gde ćete posluživati osveženje, punkt za DJ-a kad vaša deca prave žurku u dvorištu ili pak praktičan ormar za bilo koju prostoriju.



Luster

Industrijski luster sa puno sijalica je deo bureta koje je ofarbano zlatnom bojom unutra, a mat sivom spolja. Postavljeno je puno manjih sijalica tako da luster daje puno svetlosti ali zahteva visok plafon i veliku površinu za postavljanje i najbolji efekat.




Šta ćete vi napraviti od ovoga?


Comments